-
Základní údaje
-
Napsal Josef Starý
-
Kategorie: Saláty, studená kuchyně
-
-
Zobrazení: 472
Pochoutkový salát podle ČSN
Na kilogram pochoutkového salátu je třeba:
- 400 dobrého šunkového salámu, který nevoní květem a nečpí kouřem (či jeho tekutou náhradou)
- 180 g sladkokyselých okurek
- 55 g sterilizovaného hrášku
- 25,5 g cibule
- 300 majonéza (doma připravená základní; recept: domácí majonéza)
- 10 g cukru
- 8 g worcesterské omáčky
- 20 g plnotučné hořčice (koupené, protože domácí hořčice je hodně výrazná)
- 5 g soli *
- 6 g octa
- 0,5 g pepře
Pařížský salát podle ČSN
Suroviny na 1000 g pařížského salátu
- 400 g pařížského salámu
- 180 g sladkokyselých okurek
- 60 g sterilizovaného hrášku
- 25 g cibule
- 300 g základní majonézy (doma udělané)
- 10 g krupicový cukr
- 10 g sůl *
- 20 g plnotučná hořčice
- 5 g ocet
- 8 g worcesterská omáčka
- 0,5 g mletý černý pepř
Vlašský salát podle ČSN
Na 1 kilogram vlašského salátu potřebujeme
- Brambory 350 g (lojovité, den předem uvařené)
- Salám * 228 g (viz povídání o salámu do vlašáku)
- Okurky sterilizované 90 g
- Hrášek sterilizovaný bez nálevu 20 g
- Celer kořenový 32 g (vařený)
- Mrkev 48 g (vařená)
- Hořčice plnotučná 20 g
- Pepř mletý 0,5 g
- Ocet 15 g
- Worcester 5 g
- Majonéza 200 g
- Cukr krupice 10 g
- Sůl 10 g *