Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Nic proti klasice, ale tyto obrácené řízky mají taky něco do sebe. Díky tomu, že se dopékají v troubě, nejsou tolik tučné a zůstanou šťavnaté. A pečená cibule jim dodá neskutečný šmrnc.
4 porce
60 minut
česká
Suroviny:
kuřecí prsní řízek (nebo vepřový) 4 ks
vejce 2 ks
strouhanka
cibule 2 ks
sušený česnek
sůl
pepř (čerstvě namletý)
máslo
olej
Postup přípravy
Maso naklepejte, osolte, opepřete a posypejte sušeným česnekem. Obalte nejprve ve strouhance, hodně ji do masa vmáčkněte, třeba i plochou stranou paličky. Poté protáhněte osolenými vejci rozmíchanými s trochou mléka. Ihned klaďte na pánev s rozehřátým olejem a opečte z obou stran.
Maso vyjměte a na stejné pánvi orestujte na proužky nakrájené cibule. Cibuli přendejte do pekáčku, na ni rozprostřete maso, na maso dejte kousky másla, podlijte několika lžícemi vody a dáejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 25 minut. Výpekem můžete přelévat maso.